Välkommen som ny student!

Om du hittat hit är du antagligen ny student på Örebro universitet – grattis!

Oavsett om du börjar studera för första gången, studerat förr på annan ort, är ny eller gammal i Örebro så är studentlivet en början på något nytt och spännande. Vi har alla varit nya studenter och vi vet att det är mycket som ska fixas i början. Detta kombinerat med att mötas av många nya intryck och kanske vara helt nyinflyttad i en stad utan att känna någon. Den första tiden kan göra att livet känns aningen omtumlande. Vårt tips är att ta vara på den första tiden, försöka ta in alla intryck och framför allt att fråga dina medstudenter om något verkar förvirrande – ingen fråga är för löjlig eller konstig.

En del av den första tiden på universitetet är självklart att delta på introduktionen. Tillsammans med Örebro studentkår kan du som ny student inleda studietiden med ett fullspäckat schema fyllt med både studieförberedande och sociala tillställningar.

Vi är Örebro studentkår

Örebro studentkår företräder dig som student vid Örebro universitet. Till oss du kan vända dig om du har frågor eller funderingar kring din studiesituation, studentlivet eller vill påverka din utbildning och universitet mer än att enbart göra kursvärderingen.

Vår verksamhet är möjligt genom hundratals ideellt engagerade studenter runt om i vår organisation. Studenter precis som du. Vi hoppas att du som läser detta väljer att bli en del av vår organisation med över 4000 medlemmar. Tillsammans får vi en starkare röst och via engagemanget finns det inga gränser för vad vi tillsammans kan åstadkomma! Bli medlem i Örebro studentkår för att bli en del av en bättre studietid!

Vi önskar dig en oförglömlig start på vad som förhoppningsvis blir en oförglömlig tid här på Örebro universitet och Örebro studentkår