Därför medlem

10 anledningar att vara medlem i Örebro studentkår

Örebro studentkår är till för alla studenter och doktorander vid Örebro universitetet. Att vara medlem innebär att du stödjer vårt arbete och tar del av de förmåner du får som studentkårsmedlem. För att tydliggöra varför du borde vara medlem i Örebro studentkår har vi plockat fram 10 anledningar:

#1 Den förenade studentrösten

Genom att vara medlem ger du studentkåren legitimitet att få universitetet och andra aktörer i Örebro att lyssna på studentrösten.

#2 En bättre utbildning

Ett av våra viktigaste områden är att bedriva utbildningsbevakning för att förbättra kvaliteten på utbildningarna så att du får den utbildning du blivit lovad och en examen som leder till anställning. Representanter från studentkåren sitter med i universitetets alla beslutande organ som rör utbildning.

#3 Engagemang

Att vara medlem innebär möjligheten att engagera dig inom Örebro studentkår. Samtidigt som du får vänner, erfarenheter och kontaktnät är du med och skapar en bättre studietid för dig och dina medstudenter.

#4 Medlemsaktiviteter

Vi arrangerar massor av aktiviteter enbart för våra medlemmar, exempelvis introduktionen, sittningar och allt kul som kårsektionerna gör. Då och då står vi också på campus och bjuder våra medlemmar på trevligheter, håll utkik!

#5 Student- & doktorandombud

På studentkåren arbetar student- & doktorandombudet som håller koll på dina rättigheter och stöttar dig om du blir felbehandlad under din utbildning.

#6 Rabatter och förmåner

Örebro studentkår samarbetar med olika aktörer på campus, en rad organisationer och företag samt med Örebro kommun som ger kårmedlemmar rabatter och förmåner. På så sätt får du som medlem mer pengar kvar i plånboken i slutet av månaden.

#7 En bättre studiemiljö

Att lokalerna där du studerar är i gott skick och att du känner dig trygg i din studiemiljö är viktigt för att du som student skall kunna prestera på topp. Därför arbetar studentkåren för att din studiemiljö ska vara så bra och säker som möjligt.

#8 Ett mer levande Campus

Örebro studentkår stöttar ungefär 50 studentföreningar på Örebro universitet. Genom dessa får vi ett mer levande och varierande studentliv då det arrangeras allt från politiska debatter och sportevenemang till spex och sittningar. Med andra ord något för alla!

#9 Din kårsektion

Alla kårsektioner är en del av Örebro studentkår. Kårsektionerna arrangerar aktiviteter som passar just dig och din utbildning. De bedriver också den lokala utbildningsbevakningen och introduktionen vid institutionerna. Genom att vara medlem i studentkåren blir du samtidigt med i din kårsektion och stöttar deras arbete för en bättre studietid.

#10 Den nationella studentrösten

Örebro studentkår arbetar tillsammans med andra studentkårer i Sverige för att påverka politiker nationellt så att livet som student förbättras. Exempel på frågor som drivs på nationell nivå är studentekonomi, sjukförsäkring för studenter och bostäder för studenter.

Så blir du medlem

  • Hemsidan
    Gå in på Medlemskap på vår hemsida. Här kan du med kort betala ditt medlemskap direkt på hemsidan. Enkelt och smidigt!

  • Receptionen
    Besök vår reception under våra öppettider om du har frågor gällande medlemskapet.

Vad kostar det att vara medlem?

  • Helår: 250 kr

  • Termin: 200 kr