Bli hyresvärd

Vill du bli hyresvärd?

Vill du vara med och hjälpa nya studenter genom att ge en eller flera av dem en tillfällig sovplats?

Ersättningen utgår med 500 kr per student och påbörjad vecka tills studenten hittar en egen bostad.

Hyran kommer att betalas ut till hyresvärdens bankkonto, i en klumpsumma, efter att akutboendet har stängt för terminen.

Som ny student är kraven inte höga, utan det som krävs är en säng, madrass eller en fullgod soffa samt tillgång till hygienvård och möjlighet att laga mat.

Allt du behöver göra för att bli hyresvärd är att skriva ut kontraktet på vår hemsida, fylla i dina önskemål och posta eller lämna i vår brevlåda. Projektledaren för akutboendet börjar i mitten av januari och du kommer då att bli kontaktad om det blir aktuellt för dig att ta emot en student.

Kontraktet går även att skicka in i pdf-format via mail till akutboende@orebrostudentkar.se utan underskrift för att sedan få signera det via BankID om du blir aktuell för att ta emot en student.

Vid kontakt via mail kommer du få återkoppling först i augusti när projektledaren tillträder.

När du skriver på ett kontrakt förpliktar du dig inte till att ta emot en student, utan vi ringer alltid innan och säkerställer att du fortfarande vill och kan ta emot en student. Vi kan tyvärr inte garantera att alla som anmäler sig som hyresvärd får ta emot en student.