HYRESVÄRDAR

Boende i Örebro

Kommunal hyresvärd

ÖrebroBostäder AB (ÖBO)  är Örebros kommunala bostadsföretag och är den största hyresvärden i Örebro. Hos ÖBO registrerar du dig för att ställa dig i deras bostadskö och samla köpoäng. Det är sedan med dessa köpoäng du ansöker om lägenhet hos ÖBO. ÖBO har även bostadsgaranti, läs mer om den här. Denna bostadsgaranti måste du vara anmäld till om du vill ta del av Örebro studentkårs akutboende.

Privata hyresvärdar

När det kommer till att få ett hyreskontrakt hos privata hyresvärdar så gäller det lite olika tillvägagångssätt beroende på hyresvärden. Vissa hyresvärdar har kösystem där den som stått längst är först i kön, men det finns även de som tar in intresseanmälningar eller har ett först till kvarn system. Ofta gäller det att ligga på de olika hyresvärdarna genom att ringa dem (dock inte de med kösystem). Bäst är att ringa dem i början och i slutet av månaden om du vill veta om hyresvärden har några lediga lägenheter. Nedan har vi listat alla bostadsbolag som har studentlägenheter i Örebro.

Det finns andra privata hyresvärdar i Örebro som hyr ut vanliga hyresrätter. Du hittar en lista med alla hyresvärdar på Örebro kommuns hemsida.


Boende i Hällefors (Grythyttan)

Privata hyresvärdar

Nedan följer några länkar till privata hyresvärdar i Grythyttan.

Kommunal hyresvärd

Via Hällefors kommuns hemsida kan du också hitta boende.