Musikhjälpen- För en värld utan barnarbete

Nu är det dags för musikhjälpen i år igen! Detta betyder såklart att Örebro studentkår vill hjälpa till så mycket som bara möjligt. Tillsammans gör vi skillnad. Av den anledningen ska Örebro studentkårs kårsektioner hålla i bössor och olika aktiviteter kopplat till musikhjälpen för att vi tillsammans ska samla in så mycket pengar som möjligt för en värld utan barnarbete. Gemensamt för Örebro studentkår kommer vi för första gången ha en donationstrappa för alla medlemmar att medverka i genom att donera pengar.

Vad är Musikhjälpen?

I en vecka blir tre kända programledare inlåsta i en glasbur på ett torg i en svensk stad. Programmet sänds direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play och går ut på att uppmärksamma och samla in pengar till en undangömd katastrof genom att engagera lyssnare och tittare. Musikhjälpen äger rum i december och har ett nytt aktuellt tema varje år. I samband med detta går det att skapa en bössa för att samla in pengar till ändamålet.

Vad kan Musikhjälpen göra?

Att ge fler barn rätt till gratis skolgång som håller hög kvalitet och se till att barn stannar kvar i skolan är ett av de mest effektiva sätten att minska barnarbete. Det kan handla om att täcka kostnaden för skolmaterial. En annan åtgärd kan vara att stödja familjer så att de blir mindre ekonomiskt sårbara, vilket är extra viktigt vid katastrofer och kriser. Det krävs också mer kunskap, lagar och åtgärder. Därför kan pengarna från Musikhjälpen också gå till att utbilda och påverka barn, föräldrar, myndigheter och ledare i samhället för att öka kunskapen om barnarbete.

Genom Musikhjälpen 2021 ökar vi tillsammans kunskapen och engagemanget för en värld utan barnarbete!

Örebro studentkårs donationsmål

Eftersom att kårsektionerna komma ha egna aktiviteter och bössor vill vi också kunna räkna ihop detta för att se vad vi gemensamt kan bidra med till musikhjälpen. Detta vill vi göra till en aktivitet och ett firande i sig. Därför kommer det detta år finnas ett gemensamt donationsmål för alla medlemmar. När vissa summor är uppnådda kommer vi fira detta tillsammans. Såhär ser denna donationstrappa ut:

Info om aktiviteterna

Musiktåget pga de nya restriktionerna så är vi tyvärr tvungna att ställa in musiktåget.  **Inställt**

Pannkaksätartävlingen pga de nya restriktionerna måste vi tyvärr ställa in detta event också. **Inställt**

Kalas för alla kårsektioner kommer vi att dela ut till kårsektionsrummen under den 17/12 förutsatt att vi uppnått målet på 50 000 kronor. Dit är alla kårmedlemmar välkomna för att fira att vi bidragit till ett gott ändamål!

Kårsektionernas bössor

Kårsektionerna kommer i år att arrangera aktiviteter under Musikhjälpen. Ändamålet och donationerna kommer dock alla vara desamma, för en värld utan barnarbete. De insamlade pengarna kommer oavkortat gå till Musikhjälpen. Insamlingen startar den 6/12 och kommer vara öppen till och med den 19/12. 

Corax bössa
Sesams bössa
serums bössa
sobras bössa
teknats bössa
qulturas bössa
grythyttans bössa
gihs bössa
Corax
Sesam
Serum
Sobra
Teknat
Qultura
Grythyttan
GIH