top of page

Disciplinnämnden


Disciplinnämnden är en nämndfunktion med uppdrag att handlägga vissa studentärenden inom universitetet. Det avser bland annat anmälda ärenden om fusk, s.k. försök till vilseledande vid prov, men även anmälningar avseende trakasserier/diskriminering och störande. Nämnden kan fatta beslut om att stänga av en student från utbildningen på upp till 6 månader. Som studentrepresentant och ledamot i disciplinnämnden får man en god inblick i disciplinärenden och det viktiga beslutsfattande som följer med ansvaret. Att vara ledamot i Disciplinnämnden är ett perfekt uppdrag för en juridik-studerande då studenten får praktisk erfarenhet i hantering av juridiska ärenden.

Vi erbjuder:

Som studentrepresentant vid disciplinnämnden får du arvodering per mötestillfälle för ditt uppdrag. Du får även erfarenhet inom hantering av disciplinärenden vilket är meriterande i ett CV och uppskattas av framtida arbetsgivarare.

Mötesfrekvens: 1 möte per månad mellan kl. 8:30 – 12:00. Det kan även uppkomma extra insatta möten. Antal ärenden som tas upp är mellan 5–8 per möte.

Vi söker:

2 suppleanter som är intresserad av att utveckla sin förmåga att hantera och arbeta med disciplinärenden. För att passa bra i rollen som representant i disciplinnämnden ser vi gärna att den sökande studerar juridik, men det är inget krav för att bli tillsatt.

Ansökan

Mejla till samordnare@orebrostudenkar.se

Ansökan ska innehålla:

· Namn, telefon nr och epost

· Bakgrund (vad du studerar osv)

· Motivering till varför du söker till posten

3 visningar
bottom of page