top of page

Nu startar nomineringsperioden för Kårvalet 2023!


Mellan 20 februari och 5 mars kan du nominera dig själv eller någon annan till ett förtroendeuppdrag inom Örebro studentkår. Bland annat finns det fem stycken heltidsarvoderade poster att söka till där den invalda utför ett uppdrag på heltid under ett år.


- Som heltidsarvoderad får du en unik möjlighet att utveckla dig som ledare och det är även något som får dig att sticka ut på arbetsmarknaden i framtiden. Samtidigt som du genomför ett viktigt uppdrag som bidrar till studentlivet i Örebro kommer du ha väldigt roligt under tiden. Jag skulle starkt rekommendera att söka till någon av posterna, säger William Ahlgren, ordförande för Örebro studentkår.


Utöver de heltidsarvoderade posterna finns en uppsjö av uppdrag som studentrepresentant att söka. Bland annat kan studenter få förtroendet att sitta i Universitetsstyrelsen eller i någon av fakultetsnämnderna. Om inte uppdraget som studentrepresentant lockar finns det några övriga förtroendeposter inom Örebro studentkår att söka, exempelvis som verksamhetsrevisor för organisationen. - Att ta sig an ett förtroendeuppdrag vid sidan av dina studier ger dig en bra merit inför din kommande yrkeskarriär. Som studentrepresentant sitter du framförallt med på möten på universitetet och för studenternas talan. Du blir helt enkelt en del av den gemensamma studentrösten där den behövs som mest, säger Kasper Martinell, valnämndsordförande. Varje vårtermin genomför Örebro studentkår val för att rösta fram vilka som ska vara med och driva organisationen framåt nästa verksamhetsår. Mellan 20 februari och 5 mars kan varje enskild ordinarie medlem i Örebro studentkår nominera sig själv eller en annan medlem till heltidsarvoderade poster och andra förtroendeposter eller till att vara studentrepresentant. Läs mer om Kårvalet 2023 och nominera här!

62 visningar

Commenti


bottom of page