top of page

Så välkomnades studenterna till campus!
En livlig atmosfär präglade måndagen den 28 augusti när studenter med förväntan välkomnades till Örebro universitet under den officiella välkomstdagen. Dagen fylldes av glädje och nyfikenhet när nya studenter välkomnades till campus i Örebro och i Grythyttan.

Höjdpunkterna för dagen inkluderade ett välkomsttal av Örebro studentkårs ordförande, Anna Olsenius i Aula Nova där hon delade med sig av sina förhoppningar för det kommande verksamhetsåret. Vice ordförande Jakob Hagström höll till i Kårhuset där han gav en översikt över studentkårens verksamhet och i vilka sammanhang studenter kan komma i kontakt med Örebro studentkår.

– Den här dagen har vi på Örebro studentkår sett fram emot, och det känns jättekul att få välkomna alla nya studenter och att få berätta om Örebro studentkårs verksamhet, samt på vilka sätt vi kan tänkas hjälpa studenterna till en bättre studietid, säger Jakob Hagström, vice ordförande med studiesocialt ansvar. En omfattande campusvandring var ett centralt element under dagen för att hjälpa nystudenterna att bli bekanta med universitetets miljöer. Faddrar visade upp campus och dess byggnader, och introducerade dess olika funktioner och resurser.

Vice ordförande Viktor Breström återvände under dagen till sin gamla studieort för att hälsa de nya studenterna välkomna i Grythyttan och passande samtidigt på att dela med sig av sina erfarenheter. – Det är en konstig känsla att välkomna nya studenter när det känns som att man började sina egna studier igår. Jag vet vilken fantastisk resa nystusenterna nu har påbörjat och vilket stort mervärde det är att plugga i hyttan, Säger Viktor Breström, vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar.

Introduktionsansvarig Emelie Rundgren stod i spetsen för genomförandet av välkomstdagen och förmedlade viktig information om introduktionsschemat för nya studenter, vilket bidrar till en smidig övergång till studentlivet.

– Introduktionen ger nya studenter en chans att lära sig viktiga saker inför kommande studier, som akademiskt skrivande, tillsammans med sociala aktiviteter för att skapa gemenskap, säger Emelie Rundgren, introduktionsansvarig vid Örebro universitet.

92 visningar

Comments


bottom of page