top of page

Vi söker en politisk sekreterare!

Vi söker en politisk sekreterare och kollega på heltid (100 %). På Örebro studentkår har du inte bara kul på jobbet, du skaffar dig även en unik erfarenhet där du kan vara med och forma din egen utveckling. Om tjänsten: Som politisk sekreterare ansvarar du för kontinuitet i det strategiska studentpolitiska påverkansarbetet och ska vara nära till hands för presidiet när det gäller studentpolitiska frågor och de politiska målen i verksamhetsplanen. Detta innefattar bland annat planering, genomförande och uppföljning av Örebro studentkårs politiska påverkansarbete. Du genomför utredningar, skriver rapporter, hjälper till med remisser samt ansvarar

för omvärldsbevakning och bistår med sakkunskap till organisationens förtroendevalda.

Som politisk sekreterare har du en samordnande funktion med arbetsuppgifter kopplade till

studentrepresentation och Örebro studentkårs större projekt och kampanjer. Vid behov kan du även komma att genomföra ytterligare aktiviteter inom påverkansarbetet, exempelvis planera evenemang, delta i externa möten och skriva debattartiklar. Du kommer i din roll arbeta med att bereda organisationens studentpolitiska arbete och utveckla detta tillsammans med presidiet som består av ordförande och tre vice ordföranden. Genom externa möten med Örebro universitet, politiker och andra relevanta aktörer är du en viktig spelare för en stark påverkansorganisation. Du kommer även att arbeta med olika projekt och få möjlighet att utveckla existerande satsningar. I din roll som politisk sekreterare kommer du även att vara ansvarig för protokollförandet i Örebro studentkårs högst beslutande organ och bistå med stöd till presidiet i verkställande av beslut.  

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen 180 hp exempelvis inom statsvetenskap, samhällsvetenskap eller annan relevant utbildning och/eller erfarenhet av arbetsuppgifter med betydelse för tjänsten.

 • God språklig och kommunikativ förmåga i svenska och engelska, i både tal och skrift.  

 

Rollen kräver att du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Att du kan skapa goda relationer och har förmåga att arbeta självständigt. Du tar ett stort eget ansvar, är strukturerad och har en hög servicekänsla.

 

Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och kan på ett pedagogiskt sätt förmedla information. Vi förutsätter att du har god datavana och ett professionellt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta inom politiskt styrda organisationer med liknande arbetsuppgifter och projektledning.

 • Har samhällsengagemang och är politiskt välorienterad. 

 • Har erfarenhet av att tala inför folk och/eller av att hålla i utbildningar.

 • Har arbetat eller engagerat dig i Örebro studentkår eller annan liknande organisation.

 • Har kunskaper och erfarenheter av att skriva rapporter och utredningar.

 Villkor:

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader.

 • Tillträde: Enligt överenskommelse.

 • Omfattning: Heltid, 100 %. Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

 • Lön: Månadslön med individuell lönesättning.

 • Vi har kollektivavtal. Arbetsgivaralliansen: Bransch – och löneavtal för ideella och idéburna organisationer. Unionen, Akademikerförbunden och ledarna.

 • Placering på Örebro studentkårs kansli, Studentgatan 5, 702 81 Örebro.


Ansökan: 

Skicka CV och personligt brev till kommunikator@orebrostudentkar.se


Vid frågor vänligen mejla eller ring: Kansliansvarig Emil Kihlgård, 070-939 99 20 kommunikator@orebrostudentkar.se

 

Sista ansökningsdag: 2024-03-18.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Intervjuer sker löpande. Örebro studentkår är en ideell organisation med kårstatus för hela Örebro universitet. På kansliet arbetar ca 10 personer både anställda och arvoderade. Kansliets uppgift är att ge förtroendevalda och Örebro studentkårs medlemmar stöd och service. I dagsläget har Örebro studentkår närmare 5000 medlemmar och arbetar både inom utbildnings och sociala frågor.

81 visningar

Comments


bottom of page