top of page
IMG_2481_edited.jpg

Akutboende

Hyresgäst

Vad är ett akutboende?

 

Ett akutboende är en sista och tillfällig lösning för dig som ny student som inte har någonstans att bo när terminen startar.
 

Akutboendets utformning varierar och kan vara allt från en tom lägenhet med en madrass på golvet till ett eget rum i en villa eller en sovplats på någons soffa.

Kom ihåg att akutboendet är en tillfällig lösning medan du väntar på korttidskontrakt inom ÖBOs bostadgaranti eller på egen hand hittar en mer permanent bostad.

Hyran för akutboende är 800kr/påbörjad 7-dagarsperiod. 

Hyran är densamma för alla våra akutboenden oberoende av hur det ser ut och var det ligger.

Denna summa betalar du som hyresgäst in via Swish till Örebro studentkår som i sin tur betalar  hyresvärden när hyresperioden är avslutad. Alla hyreskontrakt inom akutboendet är temporära och ska främst hjälpa dig att få tak över huvudet.

Hur får jag ett akutboende?

 

För att vi ska kunna ge dig ett akutboende krävs det att du som hyresgäst är;
 

  • Ny student vid Örebro universitet

  • Medlem i Örebro studentkår

  • I kö hos ÖBOs bostadsgaranti eller kan visa kontrakt på inflytt i annat boende
    (För mer information om ÖBOs bostadsgaranti och anmälan klickar du här.)
     

Uppfyller du samtliga krav är du varmt välkommen att ansöka via formuläret nedan alternativt komma förbi Örebro studentkårs kansli där vi kommer göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Kom ihåg att kunna visa upp kårmedlemskap, antagningsbesked samt bevis på att du står med i ÖBOs bostadsgaranti eller annat kontrakt på boende.

Vad ingår i akutboendet?

 

Som hyresgäst ska du givetvis ha en plats att sova på, så i akutboendet ska det finnas en säng, madrass eller soffa. Du ska också ha möjlighet att kunna laga mat samt sköta din hygien.

Givetvis ska det inte heller vara för trångt. Vi på Örebro studentkår räknar på att max två personer får plats på 18 kvadratmeter, det vill säga ett studentkorridorsrum.

Av dig som hyresgäst förväntas sunt förnuft och allmänt hyfs, såsom att inte ta hem gäster eller ha fest utan att ha frågat din hyresvärd först. Du ska respektera din hyresvärd och att denne kanske inte har samma dygnsrytm som du själv i det fall ni delar bostad.
Tänk på att det inte ingår toalettpapper, någon typ av mat, sängkläder och dylikt i akutboendet, allt sådant står du som hyresgäst själv för.

Du hittar Akutboendet inne på Örebro studentkårs kansli. Kansliet hittar du på Kårhusets vänstra sida, sett från Krakafontänen.

Adress

Studentgatan 5, 702 19 Örebro

bottom of page