top of page
IMG_2481_edited.jpg

Akutboende

Hyresgäst

Vad är ett akutboende?

 

Ett akutboende är en sista och tillfällig lösning för dig som ny student om du inte har någonstans att bo när terminen startar. Alla hyreskontrakt inom akutboendet är temporära och ska främst hjälpa dig att få tak över huvudet. Du kan alltså inte ha höga krav på boendet.

Akutboendets utformning varierar och kan vara allt från en tom lägenhet med en madrass på golvet till ett eget rum i en villa eller en sovplats på någons soffa. Kom ihåg att akutboendet är en tillfällig lösning medan du väntar på korttidskontrakt inom ÖBOs bostadgaranti eller på egen hand hittar en mer permanent bostad.

Hyran för akutboende är 500kr/påbörjad 7-dagarsperiod. Det innebär att om du bor i ett akutboende i exempelvis 5 dagar kostar det 500 kr och bor du i ett akutboende i exempelvis 8 dagar kostar det 1000 kr.  Hyran är densamma för alla våra akutboenden oberoende av hur akutboendet ser ut och var det ligger. Denna summa betalar du som hyresgäst via Swish till projektledaren för akutboendet, mer instruktioner för när du betalar in hyran får du av projektledaren. Örebro studentkår betalar sedan hyresvärden i efterhand. Örebro studentkårs Swishnummer hittar du längst ner i hyreskontraktet.

Hur får jag ett akutboende?

 

För att vi ska kunna ge dig ett akutboende har vi några krav på dig som hyresgäst. Se till att uppfylla dessa innan du kan gå vidare till nästa steg för att få ditt akutboende:

  • Du ska vara ny student vid Örebro universitet.

  • Du ska vara/bli medlem i Örebro studentkår.

  • Du ska stå i ÖBOs bostadsgaranti eller kunna visa kontrakt på inflytt i annat boende innan Akutboendet stänger.

  • Vid det fall att du blir erbjuden en bostad hos ÖBO ska du tacka ja till denna, annars förlorar du din möjlighet till akutboende.

För mer information om ÖBOs bostadsgaranti och anmälan klickar du här.

Uppfyller du samtliga krav är du varmt välkommen att komma förbi Örebro studentkårs kansli där vi kommer göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Kom ihåg att ta med kvitto på betald kårmedlemskapsavgift, antagningsbesked samt bevis på att du står med i ÖBOs bostadsgaranti eller annat kontrakt på boende.

Vad ingår i akutboendet?

 

Du som hyresgäst ska givetvis ha en plats att sova på, så i akutboendet ska det finnas en säng, madrass eller fullgod soffa. Du ska också ha möjlighet att laga mat samt kunna sköta din hygien. Givetvis ska det inte heller vara för trångt. Vi på Örebro studentkår räknar på att max två personer får plats på 18 kvadratmeter, det vill säga ett studentkorridorsrum.

Av dig som hyresgäst förväntas sunt förnuft och allmänt hyfs, såsom att inte ta hem gäster eller ha fest utan att ha frågat din hyresvärd först. Du ska respektera din hyresvärd och att denne kanske inte har samma dygnsrytm som du själv i det fall ni delar bostad. Tänk på att det inte ingår toalettpapper, någon typ av mat, sängkläder och dylikt i akutboendet, allt sådant står du som hyresgäst själv för.

Kontrakt hyresgäst

Adress

Studentgatan 5, 702 19 Örebro

Du hittar Akutboendet inne på Örebro studentkårs kansli. Kansliet hittar du på Kårhusets vänstra sida, sett från Krakafontänen.

bottom of page