top of page

Engagera dig i Kårvalet 2024 - Nominera dig själv eller någon annan!

Mellan 19 februari och 3 mars kan du nominera dig själv eller någon annan till ett förtroendeuppdrag inom Örebro studentkår. Bland annat finns det fem stycken heltidsarvoderade poster att söka till där den invalda utför ett uppdrag på heltid under ett år.


– Nomineringsperioden är en otrolig viktig period där vi någonstans lägger grunden för kommande verksamhetsår. Alla som blir nominerade kommer att bli kontaktade av oss i valnämnden med en förfrågan om att kandidera. De som väljer att kandidera har möjlighet att bli invalda till en förtroendepost för kommande verksamhetsår, så tveka inte att nominera dig själv, eller varför inte någon annan som du tror skulle göra ett bra jobb som förtroendevald, säger Kasper Martinell, valnämndsordförande.

Utöver de heltidsarvoderade posterna finns en uppsjö av uppdrag som studentrepresentant att söka. Bland annat kan studenter få förtroendet att sitta i Universitetsstyrelsen eller i någon av fakultetsnämnderna. Om inte uppdraget som studentrepresentant lockar finns det några övriga förtroendeposter inom Örebro studentkår att söka, exempelvis som verksamhetsrevisor för organisationen. Att ta sig an ett förtroendeuppdrag vid sidan av dina studier ger dig en bra merit inför din kommande yrkeskarriär. – Som studentrepresentant sitter du framförallt med på möten på universitetet och för studenternas talan. Du blir helt enkelt en del av den gemensamma studentrösten där den behövs som mest, säger Kasper Martinell. Varje vårtermin genomför Örebro studentkår val för att rösta fram vilka som ska vara med och driva organisationen framåt nästa verksamhetsår. Mellan 19 februari och 3 mars kan varje enskild ordinarie medlem i Örebro studentkår nominera sig själv eller en annan medlem till heltidsarvoderade poster och andra förtroendeposter eller till att vara studentrepresentant. Själva valmötet äger rum den 17 april med start klockan 17:15 i Hörsal T. Läs mer om Kårvalet 2024 och nominera här! 

62 visningar

ความคิดเห็น


bottom of page