top of page
IMG_8654_edited.jpg

Studentbostad

Studentbostad

Innan du kommer till Örebro finns det flera sätt att gå tillväga för att hitta en bostad. Till att börja med behöver du själv aktivt söka bostad. Detta kan du göra på flera sätt. Nedan följer några tips för att hitta en bostad.

 

Flyttanmälan

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter. Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt. Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats; skatteverket.se/studentflytt

Kom ihåg hemförsäkring!

För dig som student är det viktigt att skaffa en hemförsäkring, som fungerar som ett grundläggande skydd i vardagen.
På länken nedan jämförs olika hemförsäkringar för dig som student. Klicka dig vidare och hitta den hemförsäkring som passar just din levnadssituation bäst! hemförsäkringstudent.nu

Som medlem i Örebro studentkår har du rabatt på hemförsäkring via Hedvig!

Örebro studentkårs Akutboende

Ett akutboende är en sista och tillfällig lösning för dig som ny student om du inte har någonstans att bo när terminen startar. Alla hyreskontrakt inom akutboendet är temporära och ska främst hjälpa dig att få tak över huvudet. För att kunna söka ett Akuboende behöver vissa krav uppfyllas. Läs mer om vårt Akutboende här.

Privata husvärdar - Örebro

När det kommer till att få ett hyreskontrakt hos privata hyresvärdar så gäller det lite olika tillvägagångssätt beroende på hyresvärden. Vissa hyresvärdar har kösystem där den som stått längst är först i kön, men det finns även de som tar in intresseanmälningar eller har ett först till kvarn system. Ofta gäller det att ligga på de olika hyresvärdarna genom att ringa dem (dock inte de med kösystem).

Bäst är att ringa dem i början och i slutet av månaden om du vill veta om hyresvärden har några lediga lägenheter. Nedan har vi listat privata bostadsbolag som har studentlägenheter i Örebro.

 


Det finns även andra privata hyresvärdar i Örebro som hyr ut vanliga hyresrätter! Kolla in denna hemsidan;

hyresvardslistan.se

Hyresvärdar - Grythyttan

Privata hyresvärdar

Nedan följer några länkar till privata hyresvärdar i Grythyttan.
 

Kommunal hyresvärd

Via Hällefors kommuns hemsida kan du också hitta boende.

bottom of page